Säljtips bakgrund

Tips för en lyckad försäljning

Tips för en lyckad försäljning

Tips behöver alla. Även om ekologiska och miljövänliga produkter ligger helt rätt i tiden och att alla borstar sina tänder så kan det ändå vara klurigt. Våra produkter är lättsålda men om du aldrig sålt något tidigare är det inte så lätt. Till er har vi tagit fram denna sida med tips och trix för att göra försäljningen enklare.

Ha era lag- eller klasströjor på er när ni knackar dörr.

Det är även bra att nämna att alla produkter som ni säljer är ekologiska och nedbrytbara. En tandborste i bambu är bättre för miljön än en i plast.

Sälj med lagtröjor

Tips – Planera er försäljning

15 paket kan fördelas så här:

Sälj populära produkter
Föräldrar: 6 paket

Be dina föräldrar fråga sina vänner & lägga beställningslistor på deras arbetsplatser.

Behåll 50% av försäljningen
Släkt: 5 paket

Hör med dina släktingar, kusiner, sysslingar och självklart dina mor & farföräldrar.

Ekologiskt & miljövänligt
Andra: 5 paket

Knacka dörr och sälj till dina grannar, dina egna vänner & posta på sociala medier.

jtips - föräldrar

Föräldrar & familj

Be dina föräldrar att stödja er grupp genom att själva handla, och be dem även fråga sina vänner. Om du har syskon kan säkert de också hjälpa till.

Skicka beställningslistor med dina föräldrar som de kan lägga på sina arbetsplatser, och därifrån hjälpa till genom att sälja till sina kollegor.

Alla säljare får två beställningslistor, ladda ner fler här nedan.


sälj till dina grannar

Grannar

Att knacka dörr hos sina grannar och be dem stödja er grupp är ett klassiskt sätt att sälja. Börja i närheten och utvidga ditt säljområde för att maximera din försäljning.

Tips: Nämn att alla produkter som ni säljer är ekologiska och nedbrytbara. En tandborste i bambu är bättre för miljön än en i plast, det måste alla hålla med om.

Tips: Berätta varifrån ni kommer & om de vill stödja er grupp, inte köpa produkter.

Tips: Ha era lagkläder eller klasströjor på er, ifall ni har sådana.


tips - släkt och vänner

Släkt & vänner

Börja fråga människor du känner väl, det kan vara släktingar eller nära vänner till familjen. Många av dina släktingar kommer säkert kunna hjälpa dig med försäljningen.

Kanske kan du fråga snällt om inte mormor/morfar eller farmor/farfar kan lägga en beställningslista eller två på sin arbetsplats? Vips så har du sålt 5 eller 10 paket.


säljtips - sociala medier

Sociala medier

Använd ditt sociala nätverk för att nå ut till så många som möjligt. Lägg ut en text om varför du gör denna försäljning och länka gärna till vår hemsida så dom kan se våra produkter. Detta är ett enkelt sätt för att nå fler kunder.

Var en del av lösningen

Hjälp oss göra världen till en bättre plats

Det är fler och fler idag som väljer att köpa klimatsmarta produkter. Men det är fortfarande många som inte är medvetna om att det finns klimatsmarta alternativ som är relativt billiga. Vårt miljöansvar tar vi genom att nå de som inte aktivt själva söker klimatsmarta alternativ, och på så sätt bidra till en snabbare omställning av samhället.